Nyheter

"Är du redo för en ny supertrend i råvaror?"

Råvaror generellt har gått svagt under tolv år. Nils Brobacke, chefsstrateg på Nordic Gold Trade, anar att en vändning kan vara på gång. Detta kommer han fram till via teknisk analys.

”Det kanske är så att den råvarutrenden är bruten och att vi går in i en ny storhetstid för råvaror”, säger Nils Brobacke.

Som sparare bör du ställa dig frågan om du är redo för och har exponering en ny supertrend i råvaror, menar Brobacke.

Oljan har gått starkt det senaste året. Om den nu skulle vända nedåt igen skulle det vara ett svaghetstecken för aktier enligt Nils Brobacke.

När det gäller guldet har priset pekat nedåt sedan i somras. Här räknar Brobacke med att priset vänder uppåt igen.

Det är dags att vikta om från amerikanska tech-bolag till för europeiska aktier, banker och annat som inte varit speciellt hett. Det är vad Nils Brobacke, chefsstrateg på Nordic Gold Trade, ser när han använder sig av teknisk analys.

”Ju mindre tech och tillväxt du har desto bättre”, säger Nils Brobacke.

Brobacke menar dessutom att oron för stigande räntor som infunnit sig är överdriven. Kortsiktigt stigande räntor i en långsiktigt fallande räntetrend behöver inte alls vara dåligt för aktier.

Den långsiktiga trenden med fallande räntor kan dock vara på väg att vända menar Brobacke. Detta talar för att det kan vara dags att vikta över mot det som inte varit trendigt på länge, såsom bank, värdeaktier och råvaror.

Stockholmsbörsen handlas på all time high och Nils Brobacke ser ingen anledning till att den uppåtgående fasen ska brytas.

Europa, Japan och Emerging markets är andra marknader som ligger bra till och som kan gynnas när pengar söker sig från amerikanska tech-bolag till andra tillgångar.

”Vi kan stå inför ett otroligt stort skifte och då gäller det att vara redo för det”, avslutar Nils Brobacke.

Segmentet om råvaror specifikt finner du här: https://www.efn.se/poster/efn-marknad-10-mar-2021 

Hela avsnittet finner du här: https://www.efn.se/poster/efn-marknad-09-mar-2021 


tillbaka