Varför guld och silver

Att investera i guld och silver

Få metaller är så mytomspunna som guldet. Från vår första barnsaga har den nedgrävda skatten – och den utlovade rikedomen - bestått av en kista med guld. Varför? Guld som metall är beständig och kan inte förstöras av tidens tand. Den rostar inte och kan inte återskapas för hand hur alkemisterna än försökt. Just därför har guld, och även silver, fungerat som ett eftertraktat betalningsmedel i tusentals år tack vare sina värdebevarande egenskaper.

Ädelmetaller är en finansiell tillgång som till skillnad mot företag, banker och stater inte kan gå i konkurs. Inte heller kan den skapas som till exempel aktier, kryptovalutor eller andra valutor.  Vi på NGT ser investeringar i ädelmetall som ett komplement och en försäkring till dina övriga investeringar. Historiskt sett har en andel av ädelmetaller gjort investeringsportföljen starkare genom att vara negativt korrelerad till aktier, i synnerhet i oroliga tider. Vid den senaste finanskrisen gick priset på ädelmetaller kraftigt uppåt som en direkt reaktion till börsoron.

Vi på NGT rekommenderar att en sund sparportfölj består av 10-20% ädelmetaller för stabilitet över tid. När du investerar i guld och silver hos oss kan du göra det genom att:

  • Köpa fysiskt guld – NGT säljer fysiskt guld i form av präglade mynt eller guldtackor. Guldet skickas i försäkrad försändelse till dig för egen förvaring.
  • Köpa andelsguld – NGT säljer fysiskt guld som ett andelssparande. Guldet förvaras i säkerhetsdepå och försäkras av oss.
  • Månadsprenumeration med fysisk leverans – Du som kund väljer vilken storlek på tacka du önskar köpa varje månad. Guldet skickas i försäkrad försändelse till dig för egen förvaring.  
  • Köpa fysiskt silver – NGT säljer silver i form av präglade mynt och tackor. Silvret skickas i försäkrad försändelse till dig för egen förvaring.