Nyheter

Dagens PS: Experter: Köp guld – bankkrascher väckarklocka

Trots den uppmärksammade höjningen av guldpriset den senaste tiden är det fortfarande många som inte har hoppat på tåget. ”Förra månadens utveckling bör fungera som en väckarklocka för dem som saknar exponering mot guld”, säger två analytiker i Kitco News. Analytikerna spår fortfarande att guldet kan nå ny rekordhöjder trots att det redan ligger på en så pass hög nivå. 

Världsekonomin ser fortfarande osäker ut enligt proffsen och fler kriser kan komma att uppstå. Det är just i dessa tider som fysiskt guld kan öka tryggheten i din portfölj. ”Guldets attraktionskraft ökar under dessa scenarier. Som framgår av guld-ETF och Comex-positionering har investerare ännu inte kommit tillbaka med full kraft för att dra nytta av guldets roll som inflationssäkring, som en säker tillflyktsort i perioder av ekonomisk, finansiell och geopolitisk volatilitet. Och viktigare – som en portföljdiversifierare”

Läs hela artikeln här.

Vill du utöka din portfölj med guld, men vet inte hur du ska börja? 

Här kommer tre tips från Michel Rufli, VD på Nordic Gold Trade, som kan hjälpa dig att komma igång med att investera i guld: 

  • Börja köp guld, det är aldrig för sent att komma igång, guld ska ses som en långsiktig placering och presterar bättre ju längre behåller det. Titta inte så mycket på priset i nuläget, titta istället hur guldpriset utvecklats historiskt. 
  • Köp fysiskt guld, det kan du ta på och din investering blir mer påtaglig. 
  • Vill du inte lagra ditt guld i hemmet, titta på vår produkt Andelsguld som är ett effektivt sätt att köpa mindre mängder guld. Det passar utmärkt som ett komplement till månadssparande och du kan när som helt välja att få ut ditt guld fysiskt.
tillbaka