Nyheter

Hur köper man guld som privatperson?

Om du går i tankarna att investera i fysiskt guld så finns det vissa saker som kan vara viktigt att ha i åtanke:

  • Köp alltid investeringsguld av en etablerad aktör: Genom att välja en pålitlig och etablerad aktör för ditt investeringsguld, kan du känna dig trygg och säker i ditt val.
  • Utbilda dig själv: Innan du gör några investeringar är det viktigt att förstå hur guldmarknaden fungerar, dess historik och dess potentiella risker och fördelar. 
  • Beakta lagringssäkerhet: Om du planerar att hålla ditt fysiska guld hemma, se till att ha en säker och pålitlig plats för förvaring, som ett värdeskåp eller en bankfack. Att ha en ordentlig förvaring minimerar risken för stöld och förlust. Vi erbjuder även säker förvaring av ditt guld i samarbete med Loomis Sverige AB. 
  • Diversifiera ditt innehav: Som med alla investeringar är det viktigt att diversifiera för att minska riskerna. Betrakta guld som en del av din bredare investeringsportfölj och kombinera det med andra tillgångar som aktier, obligationer och fastigheter.
  • Ha en långsiktig strategi: Investering i guld är ofta en långsiktig strategi. Priserna på guld kan variera över korta perioder, så ha realistiska förväntningar och var beredd på att behålla ditt guld under en längre tid för att maximera dess fördelar.

Vi erbjuder köp av andelsguld direkt via vår hemsida och tackor och mynt kan du enkelt köpa genom att maila eller ringa till oss. När du väljer att investera i guld hos oss kan du vara säker på att du får högkvalitativt guld med en garanterad renhet och äkthet. Vi arbetar bara med pålitliga leverantörer och genomför rigorösa kvalitetskontroller för att säkerställa att varje guldprodukt du köper från oss är av högsta standard. 

Oavsett om du är en erfaren investerare eller ny på detta område, är vi här för att guida dig genom hela processen och hjälpa dig att fatta välinformerade beslut.

Utforska vårt sortiment av andelsguld och tackor/mynt här och låt oss hjälpa dig att diversifiera din portfölj och skydda din förmögenhet inför framtiden.

tillbaka